26 Şubat 2009 Perşembe

DÜĞÜN YEMEĞİ :


DÜĞÜN YEMEĞİ :
Düğün yemeğinin en önemli hazırlıklarından biri masa planı oluşturmaktadır. Doğru hazırlanmış bir masa planı düğününüzün keyifli geçmesini sağlayabilir. Tabii aksi de hoş olmayan durumlara neden olabilir. Bu planı yaparken zorlanmamanız için işte size birkaç öneri;
MASA DÜZENİ :
Düğün yemeklerinde yuvarlak masa seçmek en uygunudur. Böylece davetli sayısında artış olursa, yuvarlak masaya daha kolay yerleştirilebilir.
Gelin ve damadın oturacağı şeref masasında çiftin anneleri ve babaları, onlardan başka istenirse en yakın arkadaşları yer alabilir.
Hangi davetlinin kiminle aynı masada oturacağını belirleyebilmek için birlikte oturmasını planladığınız insanların yakınlık ve samimiyet derecelerine, yaşlarının uygunluğuna bakabilirisiniz.
Her masada evlenecek çiftin akrabalarından, o masaya ev sahipliği yapacak birileri olmalıdır. Ev sahipleri karşılıklı otururlar. Onların sağ taraflarına mutlaka en yaşlı yada sözü geçen önemli bir davetli yerleştirilir. Sol taraflarına ise önem sıralamasında ikinci gelen kişi oturtulur. Geri kalan boş yerleri davetlilerin cinsiyetlerini de gözeterek kendinize en uygun şekilde doldurabilirsiniz.
Oturma planını belirledikten sonra davetlilerin isimlerinin yazılacağı masa kartlarını hazırlamayı ve düğün günü bunları masaya yerleştirmeyi unutmayın.
Herkesin oturacağı yeri kolayca bulabilmesi için masalara birer numara verin ve salonun girişine oturma planını asın. Konukları karşılayıp yerlerine yerleştirmek için, yakınlarınızı veya çok yakın arkadaşlarınızı da görevlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder