28 Şubat 2009 Cumartesi

Gelinlik Seçerken Dikkat



Gelinlik seçerken nelere dikkat edilmeli?

Size uygun modeli nasıl belirleyeceksiniz?

Bunun için ne kadar zamana ihiyacınız olacak?
  • Gelinlik bulma maratonuna düğünden en az beş-sekiz ay önceden başlamak gerekir. Bu aşamada mutlugelin.com ailesi olarak size her türlü asistanlığı vermeye çalışacağız. Ayrıca gelin dergileri alarak seçiminizi kolaylaştırabilir, ünlü moda tasarımcılarının internet sayfalarında da hayalinizdeki gelinliğe rastlayabilirsiniz. Önce bu soruları netleştirmeniz gerekecektir.
  • Düğün gündüz mü, gece mi olacak?
  • Yazın mı olacak, kışın mı?
  • Resmi bir havada mı, yoksa daha samimi bir ortamda mı gerçekleşecek?
  • Düğün mekanı nasıl bir yer?
  • Gelinlik için ayırdığınız bütçe nedir?

Gelinliğinizi almadan önce en az üç prova yapmanız gerekiyor. Provalar sürecinde kilo alıp vermemeye dikkat ediniz. Çabuk kilo alıp veren bir bünyeniz varsa önceden modacınıza bunu bildirmenizde fayda var. Düğün öncesinde diyete girmeyi planlıyorsanız, vücut şeklinizin de değişebileceğini dikkate alarak seçiminizi yapmalı, gelinliğinizi diktiriyorsanız, bu konuda modacınızı mutlaka bilgilendirmelisiniz.

Gelinliğinizi alacağınız gelinlikçi yada gelinliği diktirmeyi düşündüğünüz terzininde, önerilerine önem verin, size sundukları değişik modelleri denemekten çekinmeyin.Daha önce sevmediğinizi düşündüğünüz bir model bile, üzerinizde denediğiniz zaman, harika durup sizi şaşırtabilir.Modern gelinler bugün bej, kirik beyaz ve ekruya yöneliyor.

Ilkbahar-Yaz dügünlerinde ipek Organze,ipek saten, ipek tafta, tül, şifon gibi hafif kumaslar, aksam gerçeklesen salon dügünlerinde özel mekanlarda straples kabarık ve ışıltılı modeller ,Otellerin balo salonlarında dekorasyona uygun daha ağır atmosferi olan mekanlarda ise kabarık balo etekleri, uzun duvaklar, kristal işlemeler ile görkemli olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder